RAGÚ ZE SOJOVÉHO MASA

Na třech lžících oleje necháme změknout 4 jarní cibulky, zasypeme kořením (půl lžičky ostrého karí, půl lžičky kurkumy, špetku drceného hřebíčku, špetku drceného badyánu, špetku mletého fenyklu a špetku skořice) a ještě chvíli opékáme, aby se koření rozvonělo. Přidáme jedno balení sojových nudliček předem vařených půl hodiny ve vývaru a scezených, jednu pokrájenou oranžovou papriku a misku vyloupaných arašídů. Mícháme a opékáme 10 minut, potom zalijeme malou plechovkou kokosového mléka (asi 120 ml), přidáme dvě lžíce dobré sojové omáčky, osolíme a dusíme zakryté 20 minut. Podáváme s dušenou jasmínovou rýží posypané natrhanými lístky čerstvé bazalky.


více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

Žádné komentáře:

Okomentovat