JOGURT

Vyrábět domácí jogurt asi zkoušel kdekdo, já si dokonce kdysi koupila jogurtovač - sadu skleniček na vyhřívaném platu s termostatem. Tenhle jogurt je ale vyrobený z domácího nepasterizovaného mléka a jogurtu z rodinné farmy Mejsnar. 
1 litr mléka zahřejeme na 40 stupňů, vmícháme 200 ml bílého jogurtu s živou kulturou bez škrobů a podobných nesmyslů, nalijeme do vyvařené sklenice, uzavřeme a necháme při pokojové teplotě 12 hodin pracovat. Nalijeme do plátýnka, zavážeme a necháme v chladu (třeba ve studeném sklepě) několik hodin překapávat. Čím déle necháte kapat, tím bude jogurt hustší a lepší. Hotový produkt nalijeme do vyvařených skleniček a uložíme do chladu, rychle spotřebujeme.


Více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat