AČOKČA SE SOJOVÝMI NUDLIČKAMI

500 g ačokči rozkrojíme, vydlabeme semena a nakrájíme na proužky.
Nakrájíme na půlkolečka 2 cibule a necháme je zesklovatět na oleji, přidáme půl lžičky ostrého karí, půl lžičky římského kmínu, půl lžičky tlučeného koriandru a půl lžičky garam masaly a pár minut opékáme. Přidáme ačokču, jedno balení dobře okapaných sojových nudliček předem uvařených ve vývaru a 100 g vyloupaných arašídů. Mícháme a opékáme 10 minut, potom vlijeme 100 ml kokosového mléka, dvě lžíce sojové omáčky, osolíme, přiklopíme a dusíme asi 10 minut. Podáváme s dušenou jasmínovou rýží a čerstvými rajčaty.


více ZDE

2 komentáře:

  1. To je poprvý, co slyším o něčem jako ačokča. :) Nevíte, jestli se dá i někde koupit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nevím, u nás na venkově určitě ne. Já si ji vypěstovala ze semínek, má chuť podobnou okurce a paprice.

      Vymazat