ČERVENÁ ČOČKA S KVĚTÁKEM

100% vegan
Po včerejší kalorické bombě ve formě těstovinového salátu se sýrem jsem dnes uvařila lehký oběd – luštěninovo-zeleninovou kaši.
Jednu (asi třičtvrtěkilovou) hlávku květáku rozebereme na růžičky, dáme do většího hrnce, zalijeme 1 l vody, ochutíme dvěma lžícemi domácího polévkového koření (nebo 2 kávovými lžičkami kupovaného) a lžící sušené dobromysli. Vaříme 10 minut, přidáme 250 g propláchnuté červené čočky a ještě 10 minut dovaříme. Nakonec ochutíme 2 lžícemi sojové omáčky, 3 vrchovatými lžícemi domácího kečupu, 2 lžícemi olivového oleje a utřeným stroužkem česneku. Necháme projít varem. Podáváme s opečenými plátky rostlinného salámu a chlebem.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat