TVAROHOVÝ KOLÁČ S ČOKOLÁDOU

Nejdříve budeme potřebovat 350 g skořicových sušenek. Komu se nechce je kupovat z jakéhokoliv důvodu, udělá si doma vlastní: 100 g másla rozšleháme se 50 g tmavého cukru do pěny a vmícháme 150 g celozrnné špaldové mouky, lžičku mleté skořice, špetku soli a půl lžičky kypřicího prášku. Zpracované těsto rozválíme na plech vyložený pečicím papírem na placku a upečeme na 200 stupňů asi 15 minut do světle hněda. Necháme úplně vychladnout a rozdrobíme do dortové formy s pečicím papírem o průměru 23 cm. Dobře upěchujeme. Pokud je drobenka příliš suchá, můžeme přidat trošku oleje.
Ve vodní lázni rozpustíme 30 g másla a 100 g čokolády. Odstavíme, vmícháme 80 g medu, 2 lžíce kakaa a rozmixujeme se 500 g tvarohu dohladka. Tvarohovou směs rozetřeme na korpus a pečeme na 180 stupňů půl hodiny. Dáme dobře vychladit, nejlépe přes noc.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat