PEČENÁ LETNÍ ZELENINA

Vynikající letní pochoutka! Malé nové brambůrky, kapie, rajčata, cuketu, cibuli a česnek očistíme, podle potřeby pokrájíme a vložíme do pekáčku. Osolíme, pokapeme panenským olivovým olejem, zakryjeme poklicí a 35 - 40 minut pečeme při 200 stupních. Mezitím si připravíme omáčku: 200 ml mandlové smetany (tu jsem si oblíbila, je skutečně dokonalá) promícháme se dvěma lžícemi vinného bylinného octa, lžičkou čerstvě tlučeného pepře, lžičkou agávového sirupu, 50 g sezamového semínka a několika lžícemi sekané čerstvé dobromysli. Omáčkou zalijeme zeleninu a ještě 15 minut dopečeme bez pokličky. Jí se s chlebem, který namáčíme do omáčky.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat