FAZOLOVÝ GULÁŠ

Večer předem namočíme 300 g červených fazolí, druhý den je s bobkovým listem uvaříme v nové vodě doměkka, scedíme, ale vodu uchováme.
Na třech lžících rozpáleného oleje osmahneme dvě cibule pokrájené na půlkolečka, přidáme 4 bílé papriky nakrájené na kolečka a 7 rajčat nakrájených na kostky. Patnáct minut dusíme, vmícháme 3 lžíce třtinového cukru, 1 lžíci sojové omáčky, 3 lžíce vinného octa, 2 lžičky Solčanky (nebo jiné ochucené soli), 1 lžíci dobromysli, půl lžičky skořice, čerstvě mletý pepř a 4 lžíce hladké mouky. Přilijeme 150 – 200 ml vody, ve které se vařily fazole, promícháme a pět minut povaříme, vsypeme fazole, necháme přejít varem, případně dochutíme.


více ZDE

2 komentáře: