ŠVESTKOVÝ KOLÁČ S MÁKEM

V pečení veganských moučníků se postupně zdokonaluji, není to žádná legrace  U tohohle prý není poznat na chuti, že by byl pouze z rostlinných surovin.
300 g polohrubé mouky dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme 15 g čerstvého droždí, zasypeme lžičkou cukru a rozmícháme s částí 150 ml teplého rostlinného mléka (já použila ovesné) na kašičku. Zakryjeme a necháme v teple vzejít kvásek. Přidáme špetku soli, zbytek vlažného rostlinného mléka, 50 g rozehřátého rostlinného tuku (třeba Alsan), 40 g agávového sirupu a 20 g Hrašky rozmíchané se 40 ml vody. Dobře zpracujeme vláčné těsto, mísu zakryjeme a dáme na hodinu do tepla vykynout.
Umeleme 130 g máku a rozmixujeme jej se 30 g třtinového cukru, 30 g jemných ovesných vloček a 100 ml horkého ovesného (nebo jiného rostlinného) mléka.
Vykynuté těsto rozválíme na menší vymaštěný plech, potřeme makovou nádivkou, poklademe rozpůlenými švestkami a posypeme drobenkou: 50 g rostlinného másla, 50 g polohrubé mouky a 50 g moučkového cukru.
Pečeme na 200 stupňů půl hodiny.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat