ROSTLINNÁ MOZZARELLA

Mozzarella patřila k mým nejoblíbenějším sýrům, dnes už ji nekupuju, tak jsem se pokusila vyrobit rostlinnou variantu. Recept pochází z webu Veganka.cz.
Najemno pomeleme nebo rozmixujeme 125 g kešu, vložíme do mixéru, přidáme 125 ml vlažné vody, lžičku soli a 125 g sojového jogurtu. Rozmixujeme a necháme při pokojové teplotě jeden den zkvasit.
Do směsi rozmícháme 4 lžíce kukuřičného škrobu, v rendlíku krátce povaříme 100 ml vody s jednou lžící práškového agaru. Vlijeme směs a vaříme pár minut do zhoustnutí. Do velké mísy dáme několik kostek ledu a studenou vodu, lžící vykrajujeme uvařenou hustou kaši a vkládáme bochánky do ledové vody. Ztuhlé kousky rostlinné mozzarelly vložíme do sklenice s víkem, uchováme v chladu a spotřebujeme co nejdříve.
Chuťově je jemná, mírně nasládlá a hodí se všude tam, kde bychom použili klasickou buvolí mozzarellu.




více ZDE

Zkusila jsem ji dneska na pizzu, nerozpustila se, ale je vynikající!


Žádné komentáře:

Okomentovat