BOCHÁNKY Z ČERVENÉ ŘEPY V OMÁČCE

500 g červené řepy oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, přidáme jednu velkou nakrájenou červenou cibuli, dva prolisované stroužky česneku, misku pokrájené hladkolisté petrželky, sůl a 100 g cizrnové mouky (nebo Hrašky). Dobře promícháme a tvarujeme koule (17 kusů), které pečeme 30 – 45 minut na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 230 stupňů.
Do mixéru vložíme 400 g oloupaných a pokrájených rajčat (sterilovaných nebo v létě čerstvých), 100 g předem na 8 hodin namočených a scezených kešu oříšků a jednu červenou papriku nakrájenou na kostičky. Rozmixujeme na hladkou pastu.
V hluboké pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje a necháme na něm změknout velkou červenou cibuli, tři stroužky česneku a kousek čerstvého zázvoru velký asi jako palec, vše nadrobno nakrájené. Přidáme lžičku drceného římského kmínu, lžičku tlučeného koriandru, půl lžičky kurkumy a dvě nadrcené chilli papričky. Mícháme, a jakmile začne koření intenzivně vonět, přilijeme pastu z rajčat. Prohřejeme a ochutíme tamari omáčkou (nebo osolíme). Podáváme s dušenou basmati rýží. Je to pohádka.



více zeleninových jídel ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat