ZELNÁ POLÉVKA S TEMPEHEM

Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme lžičku kmínu, tři bobkové listy a 200 g na kostičky pokrájeného tempehu. Pět minut společně smažíme. Přidáme půl kila pokrájeného bílého zelí, 200 g kysaného zelí, 200 g mrkve a 400 g brambor. Promícháme, zalijeme 1,5 l zeleninového vývaru, osolíme a vaříme doměkka. Nakonec zjemníme 250 ml sojové smetany a okořeníme čerstvě mletým pepřem.



3 komentáře:

  1. ty brambory se vám v tom kyselém zelí uvaří?? Tu chybu jsem udělal jednou a velmi jsme litoval

    OdpovědětVymazat
  2. pardon, toho kysaného je tam jen 200g a vody 1500ml, tak to je asi poměr, který uvaření brambor ještě nevadí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brambory se uvaří, ale nerozvaří, zůstanou pevné, nikoliv syrové.

      Vymazat