PEČENÉ BRAMBORY S KVĚTÁKOVOU OMÁČKOU

Kilo brambor očistíme, vložíme do pekáčku, osolíme, okořeníme pepřem a šalvějovými lístky, pokapeme olivovým olejem a přeme při 200 stupních 30 minut. Mezitím uvaříme hlávku květáku doměkka a rozmačkáme ho vidličkou. Vmícháme dvě lžíce hrachové mouky (nebo Hrašky), sůl, pepř, dvě lžíce pikantní hořčice, 200 g nastrouhaného veganského sýra a 200 ml mandlové smetany. Vmícháme do brambor, posypeme slunečnicovými a dýňovými semínky a pečeme ještě dvacet minut. Podáváme se salátem.


2 komentáře:

  1. Včera jsem vařila k obědu - úžasné, moc jsme si pochutnali. Brambory jsou pečené dle vás ve slupce, že?
    Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nové brambory neloupu, starší ano, proto píšu "očistit", aby se každý zařídil podle toho, jaké brambory má zrovna k dispozici.

      Vymazat