RYBÍZOVÝ KOLÁČ S HEDVÁBNÝM TOFU

V míse prsty utvoříme drobenku ze 60 g Alsanu, 50 g sušené třtinové šťávy Rapadura, půl lžičky mleté vanilky, lžičky strouhané citrónové kůry a 170 g celozrnné špaldové mouky. Vlijeme 30 – 40 ml studené vody a zpracujeme těsto. Které vtlačíme do vymaštěné dortové formy (prům. 20 cm). Necháme zvýšené okraje. Dáme na hodinu do chladu a připravíme náplň. Do mixéru vložíme 700 g silken tofu, 80 ml agávového sirupu, 100 ml mandlové smetany a sáček vanilkového pudingu. Rozmixujeme dohladka. Polovinu směsi navrstvíme na korpus, posypeme 250 g rybízu a ten zakryjeme druhou polovinou. V rendlíčku rozehřejeme 2 lžíce Rapadury a lžičku vody a tavíme tak dlouho, dokud nemáme karamel. Tím ozdobíme koláč a pečeme při 170 stupních hodinu. Krájíme vychladlé.


Žádné komentáře:

Okomentovat