CIZRNOVÉ TĚSTOVINY A OLIVOVÁ OMÁČKA SE ŠALVĚJÍ

Víte, že existují těstoviny z různých luštěninových mouk? Já to nevěděla a mile mě jejich chuť překvapila.
Připravila jsem je s touhle výtečnou omáčkou a velmi jsme si pochutnali.
Rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje, přidáme pokrájenou cibuli, čtyři stroužky česneku, osm lístků čerstvé šalvěje nakrájených na proužky, asi deset pokrájených sušených rajčat (naložených v oleji nebo předem namočených sušených rajčat bez oleje) a zvolna opékáme, česnek nesmí zhnědnout, zhořkl by. Vmícháme lžíci pikantní hořčice, 200 ml mandlové smetany a 100 g pokrájených černých oliv. Osolíme a podáváme s cizrnovými vrtulkami. Recept je pro dvě až tři osoby.


Žádné komentáře:

Okomentovat