MUFFINY S KRÉMEM A BÍLÝM MÁKEM

Slavnostní muffiny pro nejlepší přátele. Jde o upravený recept z Dobrot, což je časopis společnosti Country Life.
Na suché pánvi opražíme 100 g lískových oříšků, odrhneme slupky a umeleme je nebo nadrtíme v robotu. Do rendlíku dáme 250 ml rostlinného mléka (použila jsem rýžové), 25 g kuzu (můžete použít běžný kukuřičný nebo bramborový škrob), 30 g třtinového cukru a zvolna za stálého míchání přivedeme k varu. Uvaříme na hustý krém, odstavíme, ještě do horkého vmícháme lžíci kokosového oleje a 100 g peciček bezmléčné čokolády, dobře rozšleháme a vmícháme mleté oříšky a vanilku. Dáme do chladničky a mezitím upečeme muffiny.
V míse promícháme 100 g rýžové mouky, 150 g hladké kukuřičné mouky, 1 lžíci psyllia (nevegani přidají 2 vejce), špetku soli, 40 g bílého (klidně i modrého) nemletého máku, kůru z jednoho bio citrónu, lžičku mleté vanilky, 2 lžičky kypřícího prášku a půl lžičky jedlé sody. V jiné nádobě promícháme 200 ml sojového mléka a dvě lžíce citrónové šťávy (mléko se srazí a zhoustne), 100 ml slunečnicového oleje a 60 ml agávového sirupu (nebo cukru). Tekutou složku nalijeme do sypké směsi a promícháme. Naplníme 12 vymaštěných muffinových formiček a pečeme při 180 stupních 20 minut. Necháme vychladnout a ozdobíme oříškovým krémem.



Žádné komentáře:

Okomentovat