SEZAMOVÉ TYČKY

Uvaříme 700 g brambor, oloupeme je a prolisujeme na vál, kde do nich zapracujeme 100 g rostlinného margarínu, 170 g celozrnné špaldové mouky, 100 g hladké bílé mouky a 20 g černého sezamu. Těsto vyválíme na pomoučeném vále na půlcentimetrovou placku, rádýlkem nakrájíme na tyčinky a rovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme vodou a posypeme černým sezamem a hrubou solí. Pečeme v dobře vyhřáté troubě dozlatova. Podáváme s různými pikantními pomazánkami, které tyčkami nabíráme a ukusujeme. 
Moje čtyřletá vnučka po ochutnání řekla: babičko, když z toho seškrábnu semínka a sůl chutná to úplně jako bramborový placky! Tož tak.


Žádné komentáře:

Okomentovat