CIZRNA S MANGOLDEM PO INDICKU

200 g cizrny den předem namočíme, druhý den vodu vyměníme a uvaříme ji doměkka, trvá to asi 45 minut. Slijeme a necháme okapat. V hluboké pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje a necháme na něm změknout pokrájenou cibuli. Přidáme tři nasekané stroužky česneku, lžíci strouhaného zázvorového kořene, lžičku drceného koriandru, lžičku drceného římského kmínu a lžičku koření Garam masala. Jakmile se koření rozvoní, přidáme okapanou cizrnu, 400 g mangoldu čerstvého či mraženého (můžeme použít i špenát), osolíme a zalijeme 350 ml vody nebo zeleninového vývaru. Dusíme 15 minut bez pokličky. Ponorným mixérem krátce a pouze částečně pomixujeme, aby byl poměr rozmixovaného a nerozmixovaného asi 1:1. Vmícháme 200 g na kostičky nakrájeného veganského sýra, zjemníme 200 ml mandlové smetany a prohřejeme. Ochutíme dvěma lžícemi citrónové šťávy. Podáváme s dušenou rýží basmati nebo s indickými plackami.


Žádné komentáře:

Okomentovat