LASAGNE ZAPEČENÉ JAKO ŠPENÁTOVÉ ROLKY

Lasagne se dají upravit i jako „palačinky“, jen je s nimi trochu víc práce 
Verze se špenátem je výborná a osvědčená, ale můžete je plnit klidně i jinou zeleninou, třeba směsí rajčat, cuket a dýně.
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku, vmícháme půl kila spařeného a pokrájeného čerstvého špenátu, osolíme, opepříme a dusíme deset minut. Ochutíme lžící tahini a zjemníme 100 ml rostlinného mléka. Krátce povaříme, odstavíme a vmícháme 50 g nastrouhaného veganského sýru. Cca 350 g lasagní povaříme 4 minuty v osolené vodě se lžící oleje, jenom tak, aby změkly. Prolijeme je studenou vodou a ihned plníme připraveným špenátem. Stočíme, narovnáme do vymaštěné zapékací misky, posypeme 50 g veganského sýru a zalijeme 120 ml rostlinné smetany. Pečeme při 180 stupních asi půl hodiny dozlatova.


Žádné komentáře:

Okomentovat